19.12.2009 - 04.08.1944

נילי סטופ

משפחת סטופ האהובים, נילי היתה אישה באמת מיוחדת והיא מלווה אותנו ואותי באופן אישי בהרבה רגעים. התמונה של נילי עם חיוך ענקי והחיבוק החם מיד כשמגיעים לביתכם, חרוטה לי עמוק מאד בזכרון ובלב. זכיתם להרבה רגעי אושר כמשפחה וכך תזכרו אותה תמיד, אני בטוחה. שיהיו עוד הרבה רגעים של אושר כמשפחה כשנילי שומרת עליכם מלמעלה. שומרת מכל משמר. חיבוקים חמים, ליאת והמשפחה.

ליאת וחגי סגל-אפשטיין

נילי יקרה שנה עברה מאז שעזבת אותנו ונשארה רק הרייקנות אנחנו מנסים לחזור לשגרה, להפגש ולהמשיך, ובכל פגישה את נמצאת איתנו. אמנם אי אפשר לגשת ולתת לך חיבוק או להדביק לך נשיקה אבל כולנו מדברים על השירים לחנוכה שנילי כל כך אהבה על הלביבות והדלקת הנרות ועל המפגשים שתמיד ארגנת. כל כך טוב היה אתך, החיים היו כל כך יפים ,ידעת להשרות בכל מפגש אווירה של נועם ויופי ותמיד היה כיף להפגש במפגשים של היום המשפט הראשון הוא כמה נילי חסרה נילי את היית אשה מדהימה, חברה טובה של כולנו ובזכותך היתה לנו חברה מקסימה היום לצערי הכל שונה את חסרה לכולם ואף אחד לא יכול למלא את מקומך לכולנו השארת פצע בלב וכאב שקשה להתמודד אתו יכולתי לספר שעות על אישיותך הנפלאה ועל הדברים הנפלאים שעשית למען כולנו. שלוש שנים נאבקת בייסוריך וכעת את נחה תמיד תזכרי שלמטה בעולם שלנו יש קבוצה ענקית של אנשים שאוהבים אותך וזוכרים אותך בכל רגע מרגעי היממה היי שלום יקרה שלנו ונוחי בשלום על משכבך אוהבים מאד חוה ושרגא עברון

עברה שנה. היום בדיוק שנה מהפעם האחרונה שדברתי איתך וצחקתי איתך, שנה מהחיבוק החם שתמיד ידעת לתת גם כשהיה קשה. האסימון הכבד והמעיק הזה יורד לו אט אט ונרקמת ההבנה שזה ממשי, זו המציאות ואת לא תחזרי. כל בוקר אני מתעוררת מחדש ומרגישה את החסר ובכל דבר שאני עושה אני מדמיינת איך היית מגיבה, מה היית אומרת ומנסה להרגיש קצת מהחום הזה שתמיד הפצת לכל עבר. עברה שנה. יום הולדת וחג ועוד יום הולדת, יום נישואין ועוד חג ואפילו עוד חנוכה שכל כך אהבת. אנחנו שומרים על הגחלת וחוגגים, אבל בלעדייך הרגשות מעורבים. השמחה לא שלמה. מכינים את המאכלים, שרים את השירים ומשחזרים את התנועות שכל כך מייחדות ואופייניות לך והנוכחות שלך כל כך חסרה שם מסביב לשולחן ובכל מקום. הראש מלא במחשבות וזיכרונות והכל מתערבב לבליל געגועים. געגועים למבט שלך, לקול שלך, לחכמה שלך, לחמלה שבך, לאהבה שידעת להעניק ללא תנאי . עברה שנה. הגעגועים רבים והאהבה היא נצחית. את לא פה פיזית אבל את חיה, את חיה בתוכנו ותמיד תהיי.

אשתי האהובה, היום, אנחנו האוהבים אותך ניצבים ליד קברך, במלאת שנה לפטירתך. הבנות מיכל, אורית ולימור ואני בעלך יונתן, המשפחה והחברים הרבים. אנו עוד לא מעקלים את אובדנך. חלית במחלה קשה, אנו טפלנו בך במסירות נפש וקיווינו שתתגברי על מחלתך. רצינו להמשיך להנות יחד עם הנכדים והילדות והחברים עוד שנים רבות. תכננו לנסוע להולנד ליום ההולדת הראשון של בן אך המחלה הנוראית גברה עליך... "האדם מתכנן ואלוהים צוחק". נכנסת לאשפוז בבית חולים בפעם הראשונה לטיפול קצר של מספר ימים והיית אמורה לחזור הביתה, אך זה לא קרה ונכנסת לקומה ערב החנוכה- חג שכל כך אהבנו לחגוג יחד. חג בו ביתנו תמיד היה פתוח ובכל ערב חגגנו בחברת משפחה וחברים. קיווינו שיקרה נס, אך הוא לא קרה. את החזקת מעמד עד מוצאי החג כאילו כדי לא להפריע בשמחת החג. אהובתי, את חסרה לי כל רגע- כאשר אני חוזר הביתה ולא רואה את חיוכך ומתגעגע לטייל איתך בחיק הטבע אשר כה אהבת. הנכדות מתגעגעות אליך ומזכירות אותך כל הזמן. כאשר אני לוקח אותן מבית הספר או מהגן הן אומרות לי : "סבא, אנחנו נוסעים לבית של סבתא נילי וסבא יונתן" ומיד שרוני מוסיפה "אבל סבתא באדמה". אנו חלקנו את תמונתך למשפחה וחברים ובצדה השני צרפנו מתכון לעוגת התפוחים הנהדרת שלך. רבים אומרים לי שתודות לתמונה הם רואים אותך ונזכרים בחיוכך כל יום. חסרונך מורגש היטב, היית הדבק המחבר בין כל החברים הרבים. אני מנסה להמשיך את דרכך ולשמור על הגחלת. אשתי האהובה בקשה קטנה לי שמרי עלינו מלמעלה ותנוחי על משכבך בשלום. תהי נשמתך צרורה בצרור החיים.

אהובתי, אשתי, אשת חייל, אישה ואם לתפארת שכל אחד מאחל לעצמו. אחות בלב ובנפש, תרתי משמע חברה אמיתית אוהבת אדם וטבע עוטפת את כולם בחום ואהבה היית לנו הכול אך נפרדת מאיתנו בטרם עת מלאכית שלי, מתגעגע אליך שמרי עלינו מלמעלה. תנוחי על משכבך בשלום ובשלווה תהי נשמתך צרורה בצרור החיים

אין מלים אמא, אין לי מלים לתאר את כל מה שבראשי. אין מלים לתאר את השנים היפות שהיו לנו ביחד, החגים הטיולים, החברים, הארוחות, קונצרטים, הצגות, מסיבות בגן ועוד ועוד ועוד בהם נהננו איתך. אין מלים לתאר את כמות, אופי ועוצמת האהבה שנתת לנו ואנו לך. ובחודש האחרון אין יותר מלים....... אין דרך לתאר את התהום שמולה אנו עומדים עם אובדנך, אין דרך מפני שאנחנו עצמנו עוד לא יודעים......וכבר היא נראית כל כך גדולה. אמא אהובה את כל כך נוכחת בכל שאין עוד דרך,אין עוד מלים לחשוב אחרת.... אוהבת עד אין סוף מיכל

שלושים יום בלעדייך שלושים יום שהלב מסרב להאמין למה שהשכל אומר. שלושים יום של תעתוע בין דמיון והמציאות הזאת שנכפתה עלינו. שלושים יום של תמונות וסיפורים שרק גורמים לאהוב אותך יותר אם זה בכלל אפשרי... ומדי פעם אני מוצאת את עצמי מחכה לשמוע את הצעדים שלך כשאת יוצאת מהחדר, את תקתוק הטבעות שלך על הארון והמעקה, אני מדמיינת אותך יורדת בזהירות את שתי המדרגות לסלון וכמובן פונה באופן אוטומטי למזווה לפני שאת מתיישבת להוציא עוד איזה בייגלך או אפרופו וכמובן להציע עוגה או שתיים ולסדר צלחת פירות ולגזור כמה אשכולות ענבים שיהיה טעים ונוח... ורק אז מרשה לעצמך להתיישב על הכורסא הנוחה שלך עייפה אך עם חיוך גדול ולבבי. אני מדמיינת וזה כל כך ממשי... אני יכולה ממש לראות את זה בעיניים אבל אז המציאות שוב מכה... 30 יום עברו ולאט לאט נראה שהשכל מנצח ושאנו נאלץ להתחיל לקום למציאות אחרת וללמוד לחיות איתך ובלעדיך... את אישה מדהימה, כל כך חברותית ואהובה. האהבה והדאגה של כולם אליך היא לא רק בדיעבד אלא לאורך כל החיים ובייחוד בשלוש השנים האחרונות ולא בכדי... זו ההשתקפות שלך! לוח שנה אנושי שלא משנה עד כמה קשה וכואב תמיד מצאת את הזמן לחשוב ולהתעניין בכולם והחום הזה שהקרנת חזר אליך... בומרנג של אהבה. אני מנסה להסתכל עכשיו קדימה ולדמיין את החיים שלי בלעדייך וזה בלתי נתפס. אני רגילה לדבר איתך, לספר לך דברים, להתייעץ איתך ואין אמפתית ודואגת ממך (אף שלפעמים יותר מדי..) שתמיד מקבלת ואוהבת ללא תנאי. את תחסרי לי כל כך. אני אתגעגע לדברים קטנים כמו הקמץ קטן שלך שתמיד הצחיק אותי (חדשים) והוויכוחים הקבועים עם אבא לגבי ההשוואות מחירים בין השוק והסופרים (וכמה לא משנה כמה עולה לא צריך לרוץ לשוק בשביל שני דברים.... ) והשירה שלך בחגים ("רקדו רקדו") וקשה לי לחשוב על כך שלא תכירי את בעלי ולא תהיי בחתונתי ושילדיי לא יזכו להכיר אותך בכלל ושאת מלכת השירים והסיפורים לא תזכי לשיר להם... זו מחשבה בלתי נסבלת מבחינתי. אני רוצה להאמין שלמרות שלא תהיי נוכחת פיזית את תהיי שם איתי תמיד בכל הרגעים החשובים האלו... אמא, אני אוהבת אותך ותמיד אמרתי לך ושמחה שזכיתי להספיק להגיד לך את זה שוב ברגעייך האחרונים לפני שעצמתי את עינייך אותם לא שבת לפתוח... תודה שאפשרת לנו להרגיש אותך ולחבק אותך ולדבר אליך עוד כמה ימים והמתנת שהחג יעבור כדי שהחג חלילה לא ייהרס ונוכל לחגוג אותו תמיד בשמחה כמו שתמיד חגגנו איתך.... מתחשבת גם בלכתך. תודה על כל השנים שהיית שם בשבילי ושעטפת אותי בצמר גפן של חום ואהבה. את תמיד תהיי איתי- בליבי ובזיכרוני ותלווי אותי בכל אשר מצפה לי. כבר מתגעגעת ואוהבת לנצח, לימור

אמא האהובה שלנו אמאלה מקסימה שלנו. איך אפשר להפרד ממך? איך מתמודדים עם החלל העצום שאת משאירה בלכתך? אמנו האהובה- האישה עם הלב הכי גדול שאנו מכירות- לב שהכיל אהבה בלי סוף ודאגה לכל כך הרבה אנשים. הלב שנאחז בחיים עד הרגע האחרון... יש לך נשמה כל כך גדולה ואצילית וכל כך הרבה אפשר לספר עליך. את אישה נדירה, שופעת חיוביות ואופטימיות, מלאת אהבת אדם, מומחית בלהעניק ולתת לאחרים ולראות את הטוב שבכל אדם ובכל סיטואציה, מפרגנת, זוכרת את כולם ונוגעת ישירות בלב של כל מי שנקלע בדרכך עם החום שאת מקרינה, החיוך הרך, החכמה, הלבביות והאמיתיות שלך. אחות בלב ובנפש. אנו יודעות שעם הצניעות שלך בטח לא היה לך נעים שקהל גדול כזה הטריח את עצמו ומתכנס כאן לכבודך אבל את נגעת בכל אדם שפגשת וזאת היתה הזכות שלנו להכיר אותך ולנו הבנות היתה זכות גדולה במיוחד שהיית אמא שלנו. זכינו לאמא כל כך נדירה, עם כמויות עצומות של רגישות, אכפתיות, אהבה, דאגה וחום. יש בך אנושיות כל כך רבה שהיא כמעט בלתי אנושית. כאב ההחמצה הוא עצום. את נלקחת מאיתנו צעירה מדי. עוד לא הספקת להנות משנות הפנסיה, לפנות קצת מקום לעצמך, לא הספקת לראות את כולנו מסודרות כפי שכל כך רצית ולא ניתן לך די זמן להנות עם גלי, שרוני ובנצוק שכל כך אהבת והמחשבה על הנכדים שעוד יבואו ולא תכירי כלל היא בלתי נסבלת. ההתמודדות שלך עם המחלה הוכיחה שוב איזו חזקה את ואילו כוחות נפש עצומים יש לך. התמודדת בגבורה עם הקשיים והמגבלות והמשכת לנהל חיי חברה מלאים ולשמש כתובת לכולם. בהזדמנות זו אנו רוצות להודות לכל האנשים האהובים שתמכו, עזרו וחבקו לאורך התקופה הקשה הזאת ומלאת הטלטלות. אמא שכל כך רגילה לעשות בשביל אחרים נאלצה ללמוד לקבל וקבלה המון חום, אהבה ותמיכה והעריכה זאת מאד. תודה. בזמן האחרון נראה שכבר הרגשת את הסוף המתקרב והתחלת לדבר על צוואה. צוואה שלא הספקת להכין בכתב, אבל אמא- אנו מבטיחות לך שהירושה שהשארת לנו למעשה היא הרבה יותר משמעותית. הורשת לנו שנים של אהבה, השקעה, משפחתיות והנאה. הורשת לנו חברים בלי סוף, זיכרונות בלי סוף ומתכונים בלי סוף... חברים שנתנו לנו אהבה וחיבוקים בלי סוף בזמן מחלתך, אשפוזך ועכשיו בלכתך. והמתנה הכי גדולה שהשארת לנו היא אבא ואחת את השניה. מתנה שאנו מבטיחות לשמור עליה מכל משמר. אמא יקרה שלנו- קשה לכתוב לך מילות פרידה כי אי אפשר להפרד ממך. את בתוך תוכנו, בכל חלק מיומנו, בכל חג ובכל שיר וכך תישארי איתנו תמיד. אמא- אנו מקוות שאת זוכה עכשיו למנוחה שאת כל כך זכאית לה ללא כאבים ובשלווה. עכשיו כשכבו נרות החנוכה ואחריהם כבית גם את אנו נפרדים ממך ביום החשוך בשנה והחשוך בחיינו... אוהבות אותך לתמיד ועד אין סוף, מיכל, אורית ולימור

מתכונילי סלטים- רטבים לסלט חסה: רוטב לימון- • 4 כפיות שמן • 2 כפות סוכר (או סוכרלייט) • 1/4 כפית מלח • 1/2 כפית חרדל • מיץ מלימון גדול או 2 קטנים • קורט פלפל שחור רוטב בלסמי- • 1/2 כוס שמן זית • 1/4 כוס חומץ בלסמי • 3 שיני שום • 2 כפות סוכר חום • 1 וחצי חרדל דיז`ון • קצת מלח ופלפל *אפשר להוסיף מלח ופלפל סלט ביצים- • 4 ביצים קשות • 1 בצל ירוק • 2 מלפפונים חמוצים • 1/2 גמבה כבושה • 3 כפות מיונז • 1 כפית חרדל טחינה- • 1 כוס טחינה גולמית • 3/4 כוס מים • 4 כפות מיץ לימון • 2 שיני שום • 1 כפית מלח • 1/4 כפית פלפל שחור סלט תפוחי אדמה- • 1/2 קילו תפוחי אדמה • 2 ביצים קשות • 1 בצל קטן • 4 מלפפונים חמוצים • 1 כוס אפונה וגזר • 4 כפות מיונז • חצי כפית מלח וקורט פלפל שחור מרככים את התפוחי אדמה וחותכים אותם, את הביצים, הבצל והמלפפונים ומערבבים הכל ביחד. אפשר גם בלי הביצים (אמא). סלט אבוקדו- • 1 אבוקדו (200 גרם) • 2 ביצים קשות • 1 בצל קטן קצוץ דק (פומפיה) • 2 / 3 כפות מיונז • 1/2 כפית מלח • 1 כפית מיץ לימון חותכים במגרדת את הבצל והביצים ומערבבים הכל יחד. לממרח אבוקדו- שמים את כל החומרים מלבד הביצים במג`מיקס עד להיווצרות תערובת אחידה. סלט כרוב (קולסלו)- • 1/2-1 כרוב קצוץ • 2 גזרים קצוצים • 1/2 בצל קצוץ קטן • שמיר / פטרוזיליה • כף מיץ לימון • מלח ופלפל • 2/3 כפית מיונז • 1 כפית חרדל סלט גזר מרוקאי / טוניסאי- • 1 ק"ג גזר חתוך לעיגולים • 1 לימון (מיץ) • 3 שיני שום • 1 כפית כמון • 3 כפות שמן • פטרוזיליה לבשל את הגזר 20 דקות במים ולחתוך לעיגולים. לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים. סלט גזר טוניסאי- (על פי מיכל) • 1/2 ק"ג גזר • 3 כפות פטרוזיליה • 2 שיני שום כתושות • 3 כפות שמן • 1/3 כוס מיץ לימון • 1/2 כפית מלח • 1/4 כפית פלפל שחור • 1/4 כפית פפריקה • 1/2 כפית כמון סלט וולדורף- • שורש סלרי או 4/5 עלים בשרניים • 2 תפוחי עץ • 1/2 קופסת אננס • 3 כפות מיונז • מיץ מ-1/2 לימון • חופן אגוזי מלך/ פקאן • קצת מלח לקלוף את תפוחי העץ ולחתוך לאצבעות. מערבבים מיץ לימון ומים וטובלים את התפוחים כדי שלא ישחירו. חותכים את הסלרי והאננס לקוביות וקוצצים את האגוזים (להשאיר קצת אננז ואגוזים שלמים לקישוט). לערבב הכל עם מעט מלח. ניתן להגיש על בסיס חסה. סלט חצילים וגמבה- • 2 חצילים בינוניים • שמן לטיגון • 2-4 גמבות חתוכות לקוביות • 1 כוס קטשופ (או קופסת רסק עגבניות + קופסא עם מים) • 1/2 כוס חומץ • פלפל לבן • מלח לפי הטעם (כף) קולפים את החצילים וחותכים לקוביות. מפזרים עליהם מלח (בערך כף) ולהשרות 1/2 שעה. לסנן את המים. אם זה מלוח מדי ניתן לשטוף אותם. לטגן בתוך 3-4 כפות שמן חצי מהכמות בכל פעם ולספוג בנייר סופג. לערבב עם הגמבות ולהוסיף את הרוטב. סלט חצילים למריחה- • 2/3 חצילים קלויים (גז, מיקרו, תנור או בישול במי מלח) • 3/4 מלפפונים חמוצים • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות • מיץ מ-1/2 לימון • כפית מלח • 3 כפות מיונז למעוך את החצילים עם סכין עץ, להוסיף את שאר החומרים ולערבב. סלט כרוב- • 1/2 כרוב • 1/2 ק"ג גזר • 1/2 ק"ג תפוחים חמוצים רוטב: - מיץ מחצי לימון - 3 או 4 כפות מיונז - 1 וחצי כפית סוכר - קורט מלח סלט תפוחי אדמה ושום- • 1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים בקליפה וחתוכים לקוביות • 4 שיני שום כתושות • 1 כפית מלח • מיץ מלימון אחד • 1 כף שמן • 1/2 כפית כמון סלט תפוחי אדמה- • 5 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים • 3 / 4 מלפפונים חמוצים • 3 / 4 כפות אפונה וגזר מקופסת שימורים • 3 כפות מיונז • מלח ופלפל סלט ירקות ערבי- • 1/2 ק"ג עגבניות(4) • 1/4 ק"ג מלפפונים (3) • 1 בצל גדול קצוץ דק • 2 כפות פטרוזיליה קצוץ דק • 2 כפות שמן זית • מיץ מלימון אחד סלט בורגול חגיגי עם רימונים ואגוזים- 300 גרם בורגול בינוני/דק מושרה 30 דקות ב-3 כוסות מים / מרק חמים (אחרי ההשריה מסננים נוזלים אם נשארו). מלח, פלפל שחור 1 בצל סגול - חתוך לקוביות קטנות. 1 כוס נענע קצוצה דק (קצת פחות) 5 כפות שמן זית מיץ מלימון אחד 1 כף רכז רימונים 1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס גרגרים מ-2 רימונים כשהבורגול מוכן מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. את האגוזים והרימונים אפשר להוסיף רק בסוף. סלט סלק- • 1 ק"ג סלק שטוף היטב • 1/3 כוס שמן זית • 4 כפות מיץ לימון • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק • מלח ופלפל שחור • 3 כפות עירית קצוצה דק מבשלים את הסלק במי מלח 45 דקות עד שהם מתרככים. מסננים וקולפים את הסלק בעודו חם וחותכים לקוביות גדולות. שמים בקערה ומוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים. סלט סלק עם ביצה- • 3 סלק • 3 גזר • 3 ביצים קשות (אפשר לבשל עם הירקות) • 2 כפות בצל פנינה (בקופסא) / בצל ירוק / בצל יבש • 1 תפוח גרנד חתוך לקוביות • מלח • 1 כף מיץ לימון • 3 כפות מיונז לחתוך את הירקות והביצים לקוביות ולתבל. סלט כרוב אדום- • כרוב אדום חתוך • מלח • מיץ לימון • כמויונז סלט אלסקה- • 4 ביצים קשות • 1 קופסא של דג אלסקה חתוכה • 2 / 3 מלפפונים עם הקליפה • 2 / 3 בצל ירוק – בעיקר החלק הלבן • 1/2 זר שמיר • 2-3 כפות מיונז חומוס- • קופסת חומוס עם כל הנוזלים • 2 שיני שום כתושות • 1 כוס טחינה גולמית • 1 כפית מלח • מיץ מחצי לימון (2 כפות) • אפשר להוסיף גם קצת שמן זית. עוגות ומנות אחרונות- לביבות גבינה- • 6 כפות קמח (רגיל/מלא) • 6 כפות קוטג` • 4 כפות סוכר • 2 ביצים • קורט קינמון מערבבים היטב ומטגנים במעט מרגרינה פנקייקס- • 1 כוס קמח אסם • 2 כפות סוכר • 1 ביצה • 3/4 כוס חלב • 2 כפות שמן • 1 כפית תמצית וניל בוחשים חומרים יבשים ורטובים בנפרד ואז מערבבים יחד ומטגנים במחבת המשומנת קלות. מוסיפים מייפל, ריבה, דבש, שוקולד, סוכר וכו`. עוגת שוקולד רטובה (עם רום)- • 4 כפות קקאו • 2 כוסות סוכר • 1 כוס חלב • 4 ביצים • חבילת מרגרינה • 2 כוסות קמח אסם סירופ: כוס סוכר, כוס מים ו-1/2 בקבוק תמצית רום מקציפים את החלבונים ומוציאים. במקביל ממיסים את הקקאו, סוכר וחלב. מערבבים במיקסר את החלבונים, המרגרינה ומוסיפים את הקרם שהומס. אחר כך מוסיפים את הקמח ולבסוף את החלבונים. שמים בתבנית ואופים כ-25 דקות בחום 180 מעלות. כשהעוגה קרה ממיסים את חומרי הסירופ ושופכים על העוגה. בלינצ`ס של סבתא ואמא- (12-14 חביתיות) • 1 כוס קמח רגיל • 3/4 כוס חלב • 3/4 כוס מים • 2 ביצים • 2 כפות שמן • 1/2 כפית מלח מערבבים הכל היטב ועושים חביתיות על טפלון מרוח בשמן בעדינות. מלית גבינה: - 1 חבילת גבינה- 250 גרם - 2 כפות סוכר - 1/2 שקית סוכר וניל - צימוקים / קינמון מלית פטריות: - 1 בצל קצוץ - 4 כפות אבקת מרק פטריות - 1 כוס מים - 1 כף קמח מצה / פרורי לחם - 1 ביצה קשה - 1 קופסת פטריות שמפיניון מטגנים את הבצל, מערבבים את האבקת מרק והמים, מוספיה את הפטריות לבצל ואז את תערובת המים עם האבקת מרק ואז את כל שאר החומרים. כדורי שוקולד- • 200 גרם ביסקווטים • 10 כפות סוכר • 5 כפות קקאו • 7 כפות חלב • 1 כפית תמצית וניל • 100 גרם מרגרינה • קוקוס טחון מפוררים את הביסקוויטים, מערבבים הכל ומגלגלים בקוקוס. עוגיות סוכר- • 125 גרם מרגרינה רכה • 1/2 כוס סוכר • 1 ביצה • 1 כפית תמצית וניל • 2 כוסות קמח רגיל • 1/2 כפית אבקת אפיה מערבבים את המרגרינה, סוכר, ביצה ותמצית וניל ואז מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ושמים במקרר לחצי שעה. מרדדים, חותכים ואופים 10-12 דקות. עוגת אינסטנט- בסיס: • 6 ביצים • 4 כפות סוכר • 1 אינסטנט שוקולד מקציפים את החלבונים והסוכר ואז מוסיפים את החלמונים והפודינג שוקולד במהירות נמוכה ואופים בתבנית עגולה ל-25 דקות בחום בינוני. קרם: • שמנת מתוקה • 1 כוס חלב • 1 אינסטנט פודינג וניל מוס שוקולד עליון: • 4 כפות מים • 4 כפות סוכר • 3 כפות קקאו • 50 גרם מרגרינה מרתיחים את המים, סוכר וקקאו על האש וכשמתקרר מוסיפים 50 גרם מרגרינה ושופכים על העוגה באופן אחיד. • אם אין פודינג שוקולד אפשר לעשות טורט מ-5 ביצים, כוס סוכר, 3 כפות קקאו ושתי כפות קמח אסם. שמים בתנור בחום בינוני כ-25 דקות. בסיום כשמתקרר אפשר לשפוך סירופ של כוס מים עם 4 כפות סוכר ו-4 כפות קוניאק. עוגת בננות- • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה • 1 ורבע כוס סוכר • 2 ביצים • 2 כוסות קמח אסם (תופח) • 1/2 כפית מלח • 1/4 כוס חלב • 4 בננות מרוסקות במזלג ממיסים את המרגרינה ואז מוסיפים תוך כדי בחישה את הסוכר, הביצים, הקמח, המלח, החלב והבננות (בסדר הזה). מעבירים לשתי תבניות אורך 30 ס"מ משומנת ושמים בתנור בחום 180 מעלות לכ-30 דקות. עוגת פצפוצים- • 1 שמנת מתוקה • 2 ביצים • 1 וחצי כוס קמח אסם (תופח) • 1 כוס סוכר • 1 כפית תמצית וניל • 1 כפית תמצית רום • חופן של שוקולדצ`יפס מקציפים את הביצים והסוכר ואז מוסיפים לסירוגין את השמנת והקמח ואת השאר. שמים בתבנית ארוכה בחום 180 מעלות לכ-25-30 דקות. עוגת ספוג- • 6 ביצים • 1 כוס סוכר • 2 כפות שמן • 2 כפות מיץ לימון • 1 כף תמצית וניל • קורט מלח • 1 כוס קמח אסם (תופח) *אפשר להוסיף גרידת לימון מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. במקביל מערבבים את כל שאר החומרים חוץ מהקמח. כשהקצף מוכן מוסיפים בעדינות את שאר החומרים והקמח. אופים בחום 180 מעלות כ- 35-45 דקות. להכנת הקצפת: - כפות סוכר / אבקת סוכר - 1 שמנת מתוקה - אפשר להוסיף 1 כף אינסטנט פודינג וניל (מעמיד) מקציפים את השמנת והסוכר. פורסים את הבסיס ל-2 ומורחים את הקרם באמצע ולמעלה. לקישוט אפשר להוסיף תותים! עוגת שוקוזים (צבא)- הבסיס: • 125 גרם מרגרינה • 3 כפות סוכר • 2 חלמונים • 2 כוסות קמח אסם (תופח) • 1 כף מים מערבבים הכל ביחד ושמים בתבנית מלבנית משומנת בחום 180 מעלות כ-15 דקות (ערבוב ידני). החלק העליון: • 3 חלבונים • 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם) • 3/4 כוס סוכר • 100 גרם אגוזים קצוצים • 2 כפות ריבה מפרקים את השוקולד לחתיכות וביחד עם הסוכר והחלבונים מערבבים בסיר על אש קטנה תוך כדי בחישה. כשהקרם אחיד מורידים מהאש ומוסיפים את האגוזים. מורחים 2 כפות ריבה על הבסיס, שופכים מעל את כל העיסה ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות. עוגת גבינה מהירה וקלה- • 750 גרם גבינה 5% • 1 שמנת חמוצה • 4 כפות קורנפלור • 4-5 כפות אינסטנט פודינג וניל • 5 ביצים • 1 כוס סוכר מקציפים את החלבונים עם הסוכר ואת שאר החומרים מערבבים בנפרד וכשהקצף מוכן מערבבים יחד. שמים בתבנית עגולה בתנור בחום של 180 מעלות (בינוני) ל-30-40 דקות או בחום נמוך ל- 45-50 דקות (כך נשאר יותר גבוה). רצוי להשאיר את העוגה בתנור לאחר הכיבוי כרבע שעה – להפחתת הנפילה. עוגת גבינה עם אפרסקים- הבסיס: • 3 ביצים • 1/2 כוס סוכר • 2 כפות שמן • 1 כף מים • 1/2 כוס קמח אסם (תופח) מקציפים את החלבונים עם הסוכר. במקביל מערבבים את החלמונים עם השמן והמים. כשהקצף מוכן שופכים את העיסה ובסוף מוסיפים את הקמח. אופים בתבנית עגולה (26 ס"מ) בחום בינוני 180 מעלות כ-20-25 דקות. כשאפוי מוציאה מהתנור ושופכת קצת מהמיץ אפרסקים החלק העליון- הגבינה: • 500 גרם גבינה 5% או 9% • 1 שמנת מתוקה • 3/4 כוס סוכר • 2 שקיות סוכר וניל • 9 גרם ז`לטין (קצת פחות משקית. שקית=14). • 3/4 כוס מים רותחים • 1 קופסת אפרסקים במיץ קל מערבבים את הגבינה והסוכר, ממיסים את הז`לטין עם המים הרותחים תוך כדי ערבוב טוב למניעת היווצרות גושים, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל. מערבבים את הכל יחד, שמה פרוסות אפרסקים על הבסיס ושופכת את הקרם גבינה ושמה במקרר. משאירים כמה פלחי אפרסק לקישוט מעל. עוגת שוקוליט- • 4 ביצים טרופות • 1 כוס סוכר • 1 כוס שוקוליט • 1 כוס קמח אסם (תופח) • 3/4 כוס שמן • 1/2 מיכל שמנת מתוקה מערבבים במיקסר את הביצים והסוכר ובהדרגה מוסיפים את השמן ושאר החומרים. מעבירים לתבנית עגולה 26 ושמים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-1/2 שעה. הציפוי: - 1/2 מיכל שמנת מתוקה - 100 גרם שוקולד מריר שבור - 2 כפיות ברנדי ממיסים את השוקולד על האש עם השמנת והברנדי או שמים הכל במיקרוגל ומערבבים. כשאחיד שופכים על העוגה הבסיסית (כשחם). בהגשה מחממים במיקרו ומוסיפים גלידה! נשיקות- • 4 חלבונים • 1/2 כוס סוכר מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר עד היווצרות קצת נוקשה (ניתן להוסיף אגוזים). מניחים על תבנית משומנת / נייר אפיה נשיקות מהקצף ומכניסים לתנור לחום בינוני (180 מעלות) ל-20 דקות ואז משאירים את הנשיקות בתנור הכבוי לזמן מה. סופגניות אשל- • 1 חבילת קמח אסם קטן (תופח) • 2 ביצים • 2 לבן/ אשל • 2 כפות סוכר • 1 שקית סוכר וניל • 1 כף קוניאק מערבבים הכל יחד, שמים שמן בסיר עמוק וכשרותח שופכים כפות של הבלילה. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל. פונץ חם- • 1 בקבוק יין אדום עתיק • 1 כוס מיץ תפוזים • מעט קליפת לימון מגורדת • 1 מקל קינמון • 3 ציפורן • סוכר לפי הטעם (בערך 1/2 כוס) שמים הכל ביחד בסיר על האש עד נקודת הרתיחה. אפשר להוסיף תערובת פירות. כדורי שוקולד פונץ (כדורי שוקולד רום)- • 200 גרם צימוקים • 200 גרם שזיפים שחורים (חתוכים) • 300 גרם שוקולד מריר • 50 גרם חמאה/ מרגרינה • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים • 1/2 כוס קוניאק/ ליקר דובדבנים משרים את הצימוקים והשזיפים בקוניאק/ ליקר דובדבנים לכמה שעות. ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה (2 דקות) ומוסיפים את האגוזים, הצימוקים והשזיפים (ללא הקוניאק). בוחשים יחד ושמים במנז`טים קטנים במקרר. מוס שוקולד- • 4 חלבונים • 3 כפות סוכר • 2 כפות קוניאק • 100 גרם שוקולד מריר (חבילה) מקציפים את החלבונים והסוכר, ומוסיפים לערבוב איטי במיקסר את הקוניאק והשוקולד המומס שעורבבו בנפרד. עוגיות טחינה- • 1 מרגרינה • כוס סוכר (חצי לבן, חצי חום) • כוס טחינה • כפות תמצית וניל • כוסות קמח (מהם 1 כוס קמח מלא) מערבבים את כל החומרים, יוצרים עיגולים ואופים בחום בינוני כ-10 דקות. עוגה מהירה (ארוכה)- • 1 שמנת מתוקה • 2 ביצים • 1 וחצי כוסות קמח אסם (תופח) • 1 כוס סוכר • 1 כפית תמצית וניל • 1 כפית תמצית רום • חופן שוקולדציפס מערבבים את הביצים והסוכר ואז מוסיפים את כל השאר ובסוף את השוקוציפס. שמים בתבנית ארוכה בתנור בחום בינוני (180 מעלות) ל-25 דקות. רסק תפוחי עץ- • 1 ק"ג תפוחי עץ (רצוי ירוקים) • 4 כוסות מים • 6-8 כפות סוכר • קצת מיץ לימון מקלפים את התפוחים, שמים בסיר ומוסיפים את המים, הסוכר ומעט מיץ לימון ומחכים עד שמתרככים. לאחר מכן ניתן לרסק ולשים בקערה עם תות. עוגת תפוזים- • 4 ביצים • 1 ורבע כוס סוכר • 1/2 כוס שמן (קנולה) • 1 כוס מיץ תפוזים • קליפת תפוז מגורדת2 כוסות קמח אסם (תופח) • 1 שקית סוכר וניל רוטב: - 1/2 כוס מיץ תפוזים - 1/4 כוס סוכר מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר וניל שמוספים בהדרגה, מנמיכים את עצמת הערבול ומוסיפים את החלמונים, הקמח ומיץ התפוזים (בהדרגה ולחילופין) ואז את השמן. בסוף מוסיפים את גרידת קליפת התפוז. שופכים לפיירקס / שתי תבניות מאורכות ושמים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה. בסוף מרתיחים 1/2 כוס מיץ תפוזים עם 1/4 כוס סוכר ושופכים על העוגה. סורבה מנגו (או לימון)- • 200 גרם מנגו קפוא (פריגת) • 1/2 שפורפרת חלב מרוכז • 1 שמנת מתוקה מקציפים הכל ביחד ומקררים. גלידת אגוזי לוז- • 200 גרם אגוזי לוז • 200 גרם נשיקות • 3 שנמת מתוקה • 100 גרם שוקולד מריר (חבילה) ממיסים שמנת מתוקה אחת עם השוקולד על האש ואז שמים במקרר ל-24 שעות (קרם פריזר). דופקים את הנשיקות והאגוזים בצורה גסה. מקציפים את שתי השמנות מתוקות ומוסיפים את האגוזים הקצוצים ופרורי הנשיקות ושמים בשתי תבניות ארוכות על נייר אפייה. מוציאים את הקרם שקורר, מקציפים אותו ומורחים מעל התבניות ושמים בפריזר. עוגת גבינה (עם שמנת חמוצה למעלה)- בסיס: - 1/2 כוס סוכר - 1/2 חבילת מרגרינה (100 גרם) - 1 כף ברנדי - 1 ורבע כוס קמח אסם (1/2 חבילה קטנה) - 2 חלמונים מרכז: - 750 גרם גבינה לבנה 9 % - 1 כוס סוכר - 5 חלבונים - 3 חלמונים - 2 כפות קמח רגיל - 1 כף מיץ לימון - 1 כפית תמצית וניל למעלה: - 2 כוסות שמנת חמוצה - 2 שקיות סוכר וניל - 2 כפות סוכר מערבבים ולשים את חומרי הבסיס ושמים בתבנית גדולה (פיירקס). מקציפים את החלבונים והסוכר ובמקביל מערבבים את שאר חומרי מרכז העוגה ואז מערבבים הכל יחד, שופכים על הבסיס ושמים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) ל-20 דקות. מערבבים את השמנת הסוכר והסוכר וניל, מורחים על העוגה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. רצוי להכין יום קודם. עוגת בראוניס- • 200 גרם שוקולד מריר (2 חבילות) • 1 וחצי כוס סוכר • 1 וחצי כוס קמח אסם (או רגיל + 1 וחצי כפית אבקת אפיה) • 200 גרם מרגרינה / חמאה • 4 ביצים • 100 גרם אגוזים קצוצים גס ממיסים את השוקולד, הסוכר והמרגרינה וכשמעורבבים היטב מוסיפים ביצה אחרי ביצה תוך כדי ערבוב. כשהתערובת בחושה מוסיפים את הקמח ואם רוצים אפשר להוסיף 100 גרם אגוזים קצוצים גס. שמים בתבנית בחום בינוני (180 מעלות) לחצי שעה. עוגת דבש (של אמא- מהספר העגול)- • 3 ביצים • 1/2 כוס שמן • 1 כוס דבש • 1 כוס סוכר • 1 כוס תה חזק (מים רותחים עם 3 שקיות תה רגיל) • 3 כוסות קמח • 2 כפות קוניאק • קורט מלח • 1 כפית ג`ינג`ר טחון / 1/2כפית ציפורן • 1 כפית סודה לשתיה • 1 כפית אבקת אפיה • ניתן להוסיף 50 גרם אגוזים קצוצים ו-1/3 כפית קינמון מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ומוציאים מהמיקסר. בוחשים את שאר החומרים ומוסיפים את הקציפה. שמים בתנור בחום בינוני לכ-30-40 דקות. עוגת תפוחים (עם שקדים וסוכר למעלה)- הבסיס: (שכבה 1 ו-4) • 100 גרם מרגרינה • 1 כוס סוכר • 2 ביצים • 2 כוסות קמח תופח • 1 שמנת רגילה • 6 טיפות תמצית וניל שכבה 2 : • 4 תפוחי עץ מגורדים שכבות 3 ו-5: • 1/2 כוס סוכר • 2 כפיות קינמון שטוחות • 100 גרם שקדים קצוצים מערבבים את המרגרינה, סוכר וביצים ואז מוסיפים לסירוגין קמח, שמנת וטיפות וניל. פורסים את מחצית הבצק בתבנית משומנת, שמים את התפוחי עץ המגורדים ועליהם מפזרים חצי מכמות תערובת הסוכר, קינמון ושקדים. לאחר מכן שמים את החצי השני של הבצק ומעליה את שאר תערובת הסוכר, קינמון ושקדים. אופים בחום בינוני כ-45 דקות. עוגת תפוחים עם קצף של נילי- בסיס: - 200 גרם גולדבנד - 2 כוסות קמח תופח - 2 חלמונים - 5 כפות סוכר - גרידת קליפת לימון תפוחים: • 1.7 ק"ג תפוחי גרנד • 1/2 כוס סוכר • 100 גרם חמאה • 2 כפות קורנפלור • 2 כפות מים • 1 כפית תמצית וניל קצף:  2 חלבונים  2 כפות סוכר מערבבים את חומרי הבסיס ושמים בתנור לכ-15 דקות בחום בינוני. במקביל חותכים את התפוחים ומרתיחים בסיר וכשאין נוזלים מוסיפים את המים והקורנפלור ל-2-3 דקות נוספות ובסוף את תמצית הווניל ושמים על הבסיס. מקציפים את החלבונים והסוכר ומורחים על התפוחים, עושים "שפיצים" ליופי ושמים בתנור בחום בינוני ל-8 דקות נוספות. בתאבון! עוגת אגוזים ושוקולד (לפסח)- • 6 ביצים • 1 כוס סוכר • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (חבילה) • 100 גרם אגוזי מלך • 2 כפות קמח מצה • 2 כפות קמח תפוחי אדמה • 1 כף קוניאק *אפשר להוסיף תפוח מגורד דק עושים קצף מהחלבונים והסוכר. מוסיפים את החלמונים, הקמח ושאר החומרים. שמים בתבנית בחום בינוני (180 מעלות) ל-20 דקות. אפשר לשים קצפת מעל. בשרים ומנות עיקריות- שעועית עדינה עם טופו ושומשום- • 1 שקית שעועית עדינה מוקפאת (600 גרם) • 200 גרם טופו חתוך לקוביות • 2 כפות שומשום קלוי משרה לטופו: - 2 כפות רוטב סויה - 1 כף דבש - 1 כפית שמן שומשום - 1/2 כפית רוטב צ`ילי מתוק - 2 שיני שום כתושות - 1/2 כפית ג`ינג`ר טחון - מלח ופלפל שחור טחון לרוטב השעועית:  1 כף דבש  2 כפות רוטב סויה  1 שן שום כתושה  1/2 כפית ג`ינג`ר טחון משרים את הטופו במשרה כשעה. שמים את השעועית העדינה במים רותחים שהומלחו ומביאים לרתיחה שניה ומסננים. מקפיצים במחבת את הטופו והמשרה עד שמשחים (2 דקות), מוסיפים את השעועית והרוטב ל-2 דקות נוספות ומוסיפים מעל את השומשום. תבשיל שעועית ונקניקיות- • 1 בצל בינוני • 1 חבילת נקניקיות (5) • 3 כפות שמן • 1 קופסת שעועית במיץ עגבניות מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הנקניקיות לטיגון קל ומוסיפים את השעועית ל-8 דקות נוספות. חזה עוף עם בצל- • 4 פרוסות חזה עוף • 1 כפית פפריקה מתוקה • 1/2 כפית פלפל שחור • 25 גרם מרגרינה • 2 בצלים גדולים פרוסים משטחים את החזה עוף ומתבלים בפפריקה ובפלפל. ממיסים את המרגרינה ומאדים את הבצלים עד שמזהיבים. מניחים את החזה עוף עד שילבינו שני הצדדים ואז מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות נוספות. כבד קצוץ- • 250 גרם כבד עוף • 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן • 2-3 כפות שמן (לטיגון) • 1/2 כפית פלפל (לא חובה) • 1 כפית מלח שטוחה • 2 ביצים קשות • 1 כפית קוניאק מטגנים את הבצל, מוסיפים את הכבד ואז טוחנים עם הביצים קשות במטחנת בשר ומוסיפים את המלח והקוניאק. שניצל של אמא- • חזה עוף פרוס • חרדל • ביצה • פירורי לחם מורחים את החזה עוף בחרדל, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים במחבת. עוף באננס - מפזרים כרעיים עוף בתבנית פיירקס, מפזרים מעט אבקת מרק עוף / בצל ושופכים קופסת שימורי אננס. אופים בתנור עד שמשחים. אפשר להפוף את חלקי העוף אחרי כ-20 דקות. גולש נקניקיות (נקניקיות ותפוחי אדמה)- • 50 גרם מרגרינה • 2 בצלים חתוכים לקוביות • 1 פלפל אדום חתוך לחתיכות • 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות • 1/2 כפית מלח • 1 כפית פפריקה מתוקה • 8 נקניקיות מתובלות חתוכות • 1 כף אבקת מרק עוף מומסת ב-2 ספלי מים ממיסים את המרגרינה ומטגנים בה את הבצלים עד שמזהיבים, מוסיפים את הפלפל ומאדים מעט. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים ואז מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש קטנה 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה יתרככו. ארטישוק ממולא בשר- • 1 ק"ג בשר טחון • 1 בצל יבש גדול קצוץ • 1 תפוח אדמה גדול- לרסק בפומפיה • פטרוזיליה • מלח ופלפל לבן ושחור • אבקת מרק עוף • 1 ביצה מפשירים את תחתיות הארטישוק וממלאים במלית הבשר הטחון (אשר עורבב עם כל יתר החומרים). שמים בצלחת פירורי לחם וטובלים את החלק הבשרי ומטגנים על הראש (עם ביצה). בסיר משחימים עוד בצל יבש גדול קצוץ עם שמן, כורכום, פלפל שחור ואבקת מרק עוף, שמים את הארטישוקים וממלאים במים עד גובהם. מבשלים כשעה על אש קטנה. אופציה נוספת- ניתן לשים את הארטישוק ברוטב עגבניות עם מלח, פלפל, אבקת מרק עוף ומים. לבשל כשעה בסיר. עוף עם דבש, בטטות ושזיפים על מצע קוסקוס- • 3 בטטות מאורכות בגודל אחיד • 12 בצלצלים קטנים • 12 שזיפים שחורים יבשים • 6 כרעיים של עוף • 2 חבילות קוסקוס מוכן על פי הוראות היצרן לרוטב: - 1/3 כוס דבש - 1/3 כוס רוטב סויה - 3 כפות שמן זית - 3 כפות חומץ בלסמי - 2 ס"מ שורש ג`ינג`ר - 3 שיני שום קצוצות דק - 3 תרמילי הל כתושים - 2 מקלות קינמון - כף זרעי כוסברה מעוכים - 2 עלי דפנה - 5 גבעולי טימין - 1 וחצי כוסות יין אדום יבש - מלח ופלפל שחור גרוס קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים לאורך. קולפים את הבצלים ומגלענים את השזיפים. שמים בתבנית שורות של הכרעיים (עור למעלה), בטטות, בצלצלים ושזיפים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על המצרכים שבתבנית שהרוטב יכסה אותם (אם צריך אז להכפיל), לכסות בנייר אלומיניום מחוץ למקרר לשעה. מרטיבים את המצרכים ברוטב ואופים כ-45 דקות. מניחים ערימה של קוסקוס בקערת הגשה שטוחה ועורכים סביבו את הכרעיים, הבטטות, הבצלצלים והשזיפים ויוצקים על הכל את הרוטב. אפשר לפזר מעל שקדים קלופים קצוצים. תוספות רטבים לפסטה- רוטב עגבניות של אמא: • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה • 1 וחצי כוסות מים • 3 כפות שמן • 1 בצל בינוני • 1 שן שום • 1-2 כפות מיץ לימון • 1 כף סוכר • 1 כפית מלח *אפשר להוסיף פפריקה ופטרוזיליה קצוצה מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום. במקביל מערבבים את הרסק עם המים ומוסיפה את שאר החומרים ואז מוסיפים לבצל ולשום. כשמבעבע מוסיפים את הפסטה. קציצות גזר ברוטב עגבניות- • 1/2 ק"ג גזר • 3 שיני שום • 3 כפות פירורי לחם • 1 כף קמח • 2 ביצים • 1/2 כפית מלח • 1/2 כפית פלפל מקלפים ומרסקים את הגזר והשום במגרדת ואז מערבבים את כל החומרים. עושים קציצות ומטגנים בשמן חם. מרתיחים את כל החומרים של הרוטב ומבשלים בו את הקציצות. רוטב העגבניות: - 1 קופסת רסק עגבניות - 1 וחצי כוס מים רותחים - 1/2 כפית פלפל - 1/2 כפית מלח - 1 כפית סוכר - 2 כפיות מיץ לימון - 1 עלה דפנה אפונה ופטריות- מטגנים בצל גדול חתוך לקוביות מוסיפים לו פלפל אדום חתוך לקוביות וקופסת פטריות חתוכות מסוננת מהמים. מטגנים יחד כמה דקות ומוסיפים שקית אפונה קפואה (בדרך כלל זה סביב 800-900 גרם, אך הכמות גמישה). מתבלים בשתי כפות אבקת מרק עוף (או אחר אם אין עוף), מעט מלח (כי אבקת המרק מלוחה) ופלפל. מבשלים יחד מכוסה 20 דקות על אש קטנה - בינונית. כיסוני תפוחי אדמה- בצק: - 2 כוסות מים רותחים - 2 כפות שמן - 3 כוסות קמח - 1/4 כפית מלח - 1 ביצה מערבבים היטב את המים, קמח, שמן ומלח וכשהבצק קר מוסיפים ביצה אחת. מלית: - 1 ק"ג תפוחי אדמה רכים ומעוכים - 3 כפות בצל מטוגן - 50 גרם מרגרינה - מלח ופלפל - אפשר להוסיף אבקת מרק בצל מרדדים את הבצק ויוצרים עיגולים, שמים מלית באמצע וסוגרים. מבשלים במים רותחים. פשטידת תירס- • 1 קופסת תירס מסונן (375 גרם) • 1 כוס חלב • 3 ביצים טרופות • 3 כפות שמן • 3 כפות קמח תופח • מלח ופלפל • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינה ושמים בתבנית עגולה 26 ס"מ ואז בוזקים את הגבינה מעל. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות. לחם בירה מהיר- • 1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם) • 1 בקבוק בירה לבנה • 1 כפית מלח • 1 כפית סוכר מערבבים ושמים בתבנית ומכניסים לתנור לחום בינוני (180 מעלות) ל-35 דקות. לגיוון- גרעינים, אגוזים, זיתים. תפוחי אדמה אפויים- • 6 תפוחי אדמה שטופים • 1/3 כוס שמן זית • 2 כפות אבקת מרק בצל חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות ומשרים כשעתיים בתערובת של השמן עם האבקת מרק בצל. לאחר מכן אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-45 דקות. לזניה- • 200 גרם אטריות רחבות • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות • 1/2 כוס מים • 2 שיני שום • 1 כפית מלח • 1/2 כפית פלפל • 1 כפית אורגנו • 2 גביעי קוטג` • 2 ביצים • 200 גרם גבינה צהובה בפרוסות מבשלים את האטריות הרחבות. מערבבים את הרסק עגבניות והמים ומוסיפים להם שום, מלח, פלפל ואורגנו. מערבבים את הגבינות קוטג` עם הביצים והבזיליקום ומעט מלח ופלפל. לוקחים תבנית מרובעת- שמים 1/2 מהאטריות בבסיס, מעליהם מחצית תערובת הגבינה ומחצית מהרוטב ומחצית הגבינה הצהובה ושוב חוזר חלילה. אופים כ-30 דקות בחום בינוני גבוה. לביבות תפוחי אדמה- • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה (בערך 4 בינוניים) • 1 בצל קטן • 1 ביצה • 2 כפות קמח • 1 כפית מלח שטוחה • 1/2 כפית פלפל קולפים את התפוחי אדמה ומגרדים במגרדה בינונית ואז סוחטים ומערבבים עם כל החומרים ומטגנים בשמן חם. * בערך 12 לביבות. אטריות כשרות לפסח (למרק) – בצק חביתיות- • 2 ביצים • 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה • 1 כף שמן • 1/2 כפית מלח • 1/2 כוס מים טורפים את הביצים, מוסיפים את הקמח ושאר החומרים ומטגנים במחבת חביתיות, מגלגלים ופורסים סרטים. קניידלך לפסח (קופתאות)- • 1/2 כוס קמח מצה • 1/2 כוס מים רותחים • 1/2 כפית מלח • 2 כפות שמן • 1 ביצה יוצקים מים רותחים על הקמח מצה, מוסיפים את המלח, השמן והביצה ומערבבים היטב. מהעיסה יוצרים בערך 8 עיגולים ואז שמים במים רותחים עם כפית מלח למשל 15 דקות (עד שצפים). בהכפלת כמות שמים 3 ביצים במקום 2. חזרת- • 400 גרם חזרת (שורש) • 800 גרם סלק • 3/4 כוס חומץ • 3 כפות סוכר • קורט מלח משרים את השורש חזרת במים פושרים לכמה שעות, אחר כך קולפים וטוחנים במכונת בשר. במקביל מבשלים את הסלקים (לא קלופים) במים עם מלח וסוכר (1 כפית) כחצי שעה ובודקים שרכים. קולפים את הסלקים אחרי שהתקררו וטוחנים גם אותם. מערבבים את הסלק והשורש חזרת יחד ומוסיפים את שאר החומרים. בוחשים וטועמים ושמים בצנצנות אטומות. חרוסת- • 3 תפוחי עץ • 100 גרם אגוזים קצוצים • 100 גרם שקדים קצוצים • 2 כפות סוכר • 1/2 כוס יין מתוק טוחנים הכל במכונת בשר ומערבבים הכל ביחד. פשטידת מצות מתוקה- • 100 גרם שברי מצות (3 מצות) • 2 ביצים • 1/4 כוס מיץ תפוזים • 1 כפית קליפת תפוז מגורדת (לא חובה) • קורט מלח • 3/4 כוס סוכר • 2 כפות מרגרינה רכה משרים את המצות במים לכמה דקות ומסננים. מערבבים היטב את המרגרינה, מלח, מיץ וחלמונים ומוסיפים למצות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר ואז בוחשים עם הכל בעדינות (לא לשבור את הקצף). שמים בתבנית פיירקס משומנת בחום בינוני (180 מעלות) לחצי שעה. *לתבנית מלבנית עושים כמות כפולה, אך לא מכפילים את כמות הסוכר אלא שמים כוס אחת במקום 3/4 כוס. פשטידת בצל- • 6 בצלים פרוסים • 100 גרם חמאה • 1 שמנת מתוקה • 4 ביצים • 50 גרם גבינה צהובה מגורדת • 4 כפות קמח אסם (תופח) • 1 כפית קורנפלור • 2 כפיות מלח • 2 כפיות פלפל מטגנים את הבצל בחמאה על אש קטנה זמן רב עד שנהיה רך ושקוף ואז מוסיפים את השמנת לשתי דקות ומורידים מהאש לקירור. לאחר מכן מוסיפים את הביצים ושאר החומרים ושמים בתבנית בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה. * אפשר להוסיף ראש ברוקולי (לאדות אם טרי) בזמן הוספת החמאה. פשטידת כרובית- • 1 כרובית • 4 כפות מיונז • 4 ביצים • 1 כפית מלח • מעט פלפל • 2 כפות מלח אסם שמים בסיר את הכרובית עד רתיחה ואז 7 דקות נוספות. מערבבים את החומרים, חותכים את הכרובית לפרחים ומערבבים יחד. שמים בתבנית אפיה (זכוכית- די גדולה) ושמים בתנור לכ- 25 דקות בחום בינוני. תפוח אדמה בתנור- • 1/2 כוס שמן זית • 1 כף אבקת מרק פטריות • 1 כף אבקת מרק בצל • 2 שיני שום חותכים לשתיים את תפוחי האדמה לאורך ועושים חריצים, שופכים מעל את תערובת הרוטב ומכניסים לתנור לחום בינוני (180 מעלות) עד שרך. פשטידת פטריות- • 3 בצלים גדולים • 1 קופסת פטריות • 3 ביצים • 3 כפות קמח אסם • קורט מלח וקורט פלפל • 1 כפית אבקת מרק בצל / פטריות • 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת מטגנים את הבצלים עד שמזהיבים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד. מכבים את האש ומחכים שיתקרר ואז מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת המרק, המלח והפלפל ומערבבים. את הגבינה אפשר לשים בפנים או בפנים ומעל. שמים בתבנית ובתנור בחום בינוני (180 מעלות) ל-25 דקות. פשטידת פטריות + בצק עלים- • בצק עלים • 3 בצלים קצוצים • 1 קופסת פטריות • 1 כף אבקת מרק פטריות • 3/4 ביצים • 1 שמנת • 2 כפות קמח • קורט מלח ופלפל • אגוז מוסקט מטגנים את הבצלים, מוסיפים את הפטריות, תבלינים ואבקת מרק פטריות. מוסיפים את מי הפטריות והקמח, בוחשים ומורידים מהאש. אחר כך מוסיפים 3/4 ביצים ושמנת ושמים על התבנית המרופדת בבצק עלים ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה. פשטידת כרובית- • 1כרובית • 4 ביצים • 4 כפות מיונז • 2 כפות קמח אסם • מלח ופלפל מבשלים את הכרובית במי מלח כ-7 דקות. חותכים לפרחים קטנים ושופכים מעל את התערובת. מעבירים לתבנית משומנת ושמים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות. כרובית פצצה- • 1 כרובית שלמה • 1 כף גדושה של מיונז • 2 כפיות חרדל • 1 כף מים • מלח ופלפל לפי הטעם מנקים את הכרובית ובמקביל מערבבים את כל החומרים יחד ומורחים על הכרובית. עוטפים את הכרובית בניילון נצמד ומבשלים במיקרו כ-10 דקות. מסירים את הניילון ושמים בתנור בחום בינוני גבוה (180-200 מעלות) ואופים כ-30 דקות עד שהכרובית משחימה. פשטידת כרובית- (יהודית) • 1 כרובית- לבשל במים עם מלח כ-20 דקות (7 דקות אחרי רתיחה) ולפרק לפרחים • 2 כפות חמאה • 2 כפות קמח • 1 כוס חלב • פטרוזיליה • גבינה צהובה • 1 כף פירורי לחם *פטריות מטוגנות בחמאה. מבשלים הכל על אש קטנה ושופכים מעל הכרובית. מפזרים כוסברה/ שמיר/ פטרוזיליה, גבינה צהובה מגורדת וכף פירורי לחם. לביבות בטטה- • 1 ק"ג בטטה • 3 כפות סויה • מלח • פלפל • 1 כוס קמח • 25 גרם חמאה לטיגון • 1 ביצה *אפשר להוסיף עירית חתוכה מבשלים את הבטטה ואז מועכים ומוסיפים את שאר החומרים ומטגנים במחבת עם חמאה. מעל אפשר לשים שמנת/ מיונז/ רסק תפוחים/ שמנת מיונז ועירית מוס טונה- • 2 קופסאות טונה • 1 שמנת רגילה (חמוצה) • 1 כף קטשופ • 3 כפות מיונז • מיץ מחצי לימון • 1 בצל ירוק קצוץ דק • מלח ופלפל • 1 שקית ז`לטין מערבבים הכל יחד בבלנדר. ממיסים 1 שקית ז`לטין ב-1/4 כוס מים רותחים ומוסיפים מיד לבלילה ובוחשים. מוזגים לטבעת הג`ל ומקררים. חטיפי זיתים- • 100 גרם קשקבל • 1 גביע שמנת חמוצה • 1 חבילת קמח אסם קטנה (תופח, 350 גרם) • 1 חבילת מרגרינה • 1 קופסת זיתים ירוקים מגולענים • שומשום מערבבים את כל חומרי הבצק ומשהים במקרר לשעה. לוקחים פיסת בצק, מניחים במרכזה זית ומגלגלים לכדור בקוטר 3 ס"מ. טובלים בשומשום (לא חובה) ומניחים בתבנית גדולה ומשומנת. אופים כ-20 דקות עד שהחטיפי גבינה מזהיבים. פשטידת פצפוצים- • 3 כוסות פצפוצי אורז • 3 ביצים • 2 קוטג` • 1 כף אבקת מרק בצל *ניתן לפזר למעלה בצל מטוגן מערבבים ואופים 25-30 דקות בחום בינוני. פשטידת ברוקולי- • 400 גרם ברוקולי מבושל במעט מי מלח • 3 כפות בצל מטוגן • 6 כפות מיונז • 3 ביצים • 3 כפות אבקת מרק פטריות • 150-200 גרם גבינה צהובה מגוררת • 1 קופסת פטריות • פלפל לבן מערבבים ושמים בתבנית אפיה לכ- 30 דקות בחום בינוני. פשטידת תפוחי אדמה- • 6/7 תפוחי אדמה מבושלים במי מלח כ-20 דקות • 2/3 שיני שום כתושות • בצל ירוק / טבעות בצל יבש • גבינה צהובה מגוררת או בפרוסות • 1 שמנת מתוקה • מלח ופלפל שחור מבשלים את תפוחי האדמה כ-20 דקות. מורידם מהאש, מקלפים וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. משמנים תבנית ומניחים שכבת תפוחי אדמה, על זה מפזרים בצל ירוק / יבש, שכבת תפוחי אדמה נוספת ושכבה נוספת של בצל. מפזרים את הגבינה צהובה, שמנת, מלח ופלפל. אופים בחום בינוני ללא כיסוי 30-45 דקות. בצק טארט- • 2 כוסות קמח • 1/2 כוס שמן זית • 1 ביצה • מעט מלח לשים הכל לבצק, עוטפים בניילון ושמים לשעה במקרר. מרקים מרק פטריות- • 3 בצלים • 1 חבילת חמאה (100 גרם) • 5/6 כפות אבקת מרק פטריות • 1 ליטר חלב • 1 שמנת מתוקה • 1 קופסת פטריות גדולה • מלח • שמיר ממיסים את החמאה ומאדים את הבצל הקצוץ.מוסיפים את קופסת הפטריות שמפיניון ובוחשים 2/3 דקות היחד. מוסיפים את האבקת מרק פטריות מעורבב במעט מים, מוסיפים את החלב, מעט מלח ומרתיחים. לקראת ההגשה מוסיפים שמנת מתוקה ומעט שמיר. מרק בטטה- • 3 בטטות בגודל בינוני/גדול • 1 שן שום • 2 ס"מ ג`ינג`ר טרי מגורר (15-20 גרם) • 40 גרם חמאה • 3 כוסות ממי בישול הבטטות • 3 כפיות אבקת מרק עוף פרווה (או ירקות) • מלח ופלפל • מעט אגוז מוסקט • 1 כף שטוחה של סוכר (חום אם יש) קולפים ופורסים את הבטטות לפרוסות עבות ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות חצי בישול. בסיר אחר מטגנים כ-10 דקות את הבצל בחמאה ומוסיפים את השום הכתוש והגינג`ר ב-2/3 הדקות האחרונות. מוסיפים את הבטטות (שסוננו ממי הבישול) ומאדים יחד איתן עוד כמה דקות. מוסיפים את הנוזלים ממי הבישול, אבקת מרק, מלח, פלפל, סוכר ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כ-20 דקות. טוחנים בבלנדר יד למרק חלק. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות. אפשר לקשט בבצל ירוק/ גרעיני דלעת. מרק תירס: • 4 כוסות מים • 4 כפיות אבקת מרק עוף • 1 קופסת תירס • 1/2 כפית שמן שומשום • 1/2 כפית סוכר • 2 כפות קורנלפור • 2 כפות מים • 1 ביצה מרתיחים מים עם אבקת מרק עוף. מוסיפים קופסת תירס (מסונן), שמן שומשום וסוכר. מערבבים את המים עם הקורנפלור בנפרד ומוסיפים למרק. במקביל בוחשים ביצה ומזילים פנימה תוך כדי ערבוב. עוד דקה על האש ובתאבון! מרק אפונה ירוקה- • 1 כוס אפונה ירוקה יבשה • 4 כוסות מרק צח • 2 בצלים • פרוסת שורש סלרי • 1 כפית מלח • קורט פלפל לבן • 1/2 כוס קרוטונים שוטפים את האפונה, מרתיחים את המרק ומוסיפים את האפונה. קוצצים את הבצלים והסלרי ומוסיפים לסיר. מוסיפים מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי בסיר מכוסה בחלקו. כשהאפונה נמעכת במגע כף- הבישול הסתיים. טוחנים את המרק ומגישים עם קרוטונים. מרק בצל (נסי)- • 1 ק"ג בצל פרוס לפרוסות דקות • 50 גרם מרגרינה • 3 כפות שמן • 1 כף סוכר חום • 2 כפות קמח • 8 כוסות מים עם 8 כפות אבקת מרק עוף • מלח ופלפל • 2 כפות קוניאק מטגנים את הבצל עד שיוזהב (כ-30 דקות) תוך כדי ערבוב. מוסיפים כף שטוחה של סוכר חום. מערבבים כל הזמן בהקפדה שלא ייחרך. מוסיפים 2 כפות קמח, 8 כוסות מים שבכל אחת מעורבבת 1 כף אבקת מרק עוף. מוסיפים מעט מלח ופלפל. מבשלים כ-1/4 שעה ולקראת הסוף מוסיפים 2 כפות קוניאק. מפזרים קרוטונים וגבינה צהובה מגוררת. מרק עוף- • 4 גבות של עוף / עוף שלם / 6 כנפיים / גרון • 4/5 גזרים • 8 כוסות מים • 3 קישואים חתוכים לרבעים • 1 בצל חתוך לרבעים • 1 שן שום • 1 קולורבי • 1/2 ראש סלרי • שורש פטרוזיליה • 1 כפית מלח • 1 כפית מרק עוף • פלפל שחור שוטפים את העוף במים רותחים ומנקים את הקצף שנותר (מסננים). ממלאים בסיר 8 כוסות מים עם העוף, לאחר הרתיחה מוסיפים את כל השאר ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה במצב רתיחה תמידי. אמא- שמה 10 כוסות מים, 2 שיני שום והוסיפה גם כרישה. בישול- שעה/ שעה ורבע.

Scroll to top